DownloadPreken.nl is nog in ontwikkeling, fouten kunnen nog voorkomen. Wilt u ze doorgeven?

Prof. Dr. W.H. Velema - Openbaring 19:11-21

Prof. Dr. W.H. Velema • Openbaringen 19:11-21


Openbaringen 19

Herziene Statenvertaling (Uitgeverij Jongbloed)

11 En ik zag de hemel geopend, en zie,  een wit paard, en Hij Die daarop zat, werd getrouw en waarachtig genoemd. En Hij oordeelt en voert oorlog in gerechtigheid.
12 En Zijn ogen waren  als een vuurvlam en op Zijn hoofd waren vele diademen. Hij had een naam, die opgeschreven was, en die niemand kent dan Hijzelf.
13 En Hij was bekleed met een  in bloed gedoopt bovenkleed, en Zijn naam luidt:  Het Woord van God.
14 En de legers in de hemel volgden Hem op witte paarden, gekleed in  fijn linnen, wit en smetteloos.
15  En uit Zijn mond kwam een scherp zwaard, opdat Hij daarmee de heidenvolken zou slaan. En Hij zal hen hoeden  met een ijzeren staf.  En Hij treedt de wijnpersbak van de wijn van de grimmige toorn  van de almachtige God.
16 Er stond op Zijn bovenkleed en op Zijn dij deze naam geschreven:  Koning der koningen en Heere der heren.
17 En ik zag één engel dicht bij de zon staan, en hij riep met luide stem naar alle vogels die hoog aan de hemel vlogen:  Kom en verzamel u voor het avondmaal van de grote God,
18 om te eten vlees van koningen, en vlees van oversten over duizend, en vlees van machtigen, en vlees van paarden en van hen die daarop zitten, en vlees van alle vrijen en van slaven, kleinen en groten.
19 En ik zag het beest en de koningen van de aarde en hun legers bijeenverzameld om oorlog te voeren tegen Hem Die op het paard zat, en tegen Zijn leger.
20 En het beest werd gegrepen, en met hem de valse profeet, die in zijn tegenwoordigheid  de tekenen gedaan had, waardoor hij hen misleid had die het merkteken van het beest  ontvangen hadden en die  zijn beeld aanbeden hadden. Deze twee werden  levend geworpen in de poel van vuur, die  van zwavel brandt.
21 En de overigen werden gedood met het zwaard van Hem Die op het paard zat, namelijk het zwaard dat uit Zijn mond kwam. En alle vogels werden verzadigd met hun vlees.

Gerelateerde preken

De verborgenheid des Heeren is voor die Hem vrezen

Prof. Dr. W.H. Velema • Psalmen 25:4 • lees meer

Vrezen en toch vertrouwen en prijzen

Prof. Dr. W.H. Velema • Hebreeen 4:12-16 • lees meer

Gods rust

Prof. Dr. W.H. Velema • Hebreeen 4:9 • lees meer