DownloadPreken.nl is nog in ontwikkeling, fouten kunnen nog voorkomen. Wilt u ze doorgeven?

Wij moeten op onze hoede zijn

Ds. A.A.F. (Alfred) van de Weg • 1 Johannes 2:18-27


1 Johannes 2

Herziene Statenvertaling (Uitgeverij Jongbloed)

18 Kinderen, het is het laatste uur;  en zoals u gehoord hebt dat de antichrist eraan komt, zijn er ook nu al veel antichristen gekomen, waaruit wij weten dat het het laatste uur is.
19  Zij zijn uit ons midden weggegaan, maar zij waren niet uit ons; want als zij uit ons geweest waren, dan zouden zij bij ons gebleven zijn.  Maar het moest openbaar worden dat zij niet allen uit ons zijn.
20  Maar u hebt de zalving van de Heilige en u weet alles.
21 Ik heb u niet geschreven omdat u de waarheid niet kent, maar omdat u die kent, en omdat er geen leugen uit de waarheid is.
22 Wie is de leugenaar anders dan hij die loochent dat Jezus de Christus is? Dat is de antichrist, die de Vader en de Zoon loochent.
23  Ieder die de Zoon loochent, heeft ook de Vader niet.
24 Laat wat u vanaf het begin gehoord hebt, in u blijven. Als in u blijft wat u vanaf het begin gehoord hebt, dan zult ook u in de Zoon en in de Vader blijven.
25 En dit is de belofte die Hij ons heeft beloofd: het eeuwige leven.
26 Deze dingen heb ik u geschreven met betrekking tot hen die u misleiden.
27  En wat u betreft, de zalving die u van Hem hebt ontvangen, blijft in u, en u hebt het niet nodig dat iemand u onderwijst; maar zoals deze zalving u onderwijst met betrekking tot alle dingen – en die zalving is waar en is geen leugen – en zoals ze u heeft onderwezen, zo moet u in Hem blijven.

Gerelateerde preken

Ds. A.A.F. van de Weg - 1 Timotheus 1:15

Ds. A.A.F. (Alfred) van de Weg • 1 Timotheus 1:15 • lees meer

Ds. A.A.F. van de Weg - 2 Samuel 9:7

Ds. A.A.F. van de Weg - 2 Samuel 9:13