DownloadPreken.nl is nog in ontwikkeling, fouten kunnen nog voorkomen. Wilt u ze doorgeven?

De verlosser zorgt voor zegen

Prof. Dr. A. Baars • Genesis 41:46-57


Genesis 41

Herziene Statenvertaling (Uitgeverij Jongbloed)

46 En Jozef was dertig jaar oud, toen hij bij de farao, de koning van Egypte, in dienst trad.  Toen ging Jozef bij de farao weg en trok heel het land Egypte door.
47 Het land bracht in de zeven jaren van overvloed bij handen vol op,
48 en hij bracht al het voedsel van de zeven jaren dat in het land Egypte was, bijeen en sloeg het voedsel op in de steden; het voedsel van de akkers van elke stad, die eromheen lagen, sloeg hij binnen die stad op.
49 Jozef sloeg zeer veel koren op, als zand van de zee, totdat men ophield met tellen, want er was geen tellen meer aan.
50 Nog voor er een jaar van honger kwam,  werden bij Jozef twee zonen geboren, die Asnath, de dochter van Potifera, een priester uit On, hem baarde.
51 Jozef gaf de eerstgeborene de naam Manasse.  Want, zei hij, God heeft mij al mijn moeite en heel mijn familie doen vergeten.
52 De tweede gaf hij de naam Efraïm.  Want, zei hij, God heeft mij vruchtbaar doen worden in het land van mijn verdrukking.
53 Toen eindigden de zeven jaren van overvloed die er in het land Egypte geweest waren,
54  en begonnen de zeven jaren van hongersnood te komen, zoals Jozef gezegd had. Er was honger in alle landen, maar in heel het land Egypte was brood.
55 Toen ook heel het land Egypte honger kreeg, schreeuwde het volk bij de farao om brood, en de farao zei tegen alle Egyptenaren: Ga naar Jozef en doe wat hij u zegt.
56 Toen er honger in heel het land was, opende Jozef alle korenschuren en verkocht koren aan de Egyptenaren, want de honger werd sterk in het land Egypte.
57 Uit alle landen kwamen ze in Egypte bij Jozef koren kopen, want de honger was in alle landen sterk.

Gerelateerde preken

Prof. Dr. A. Baars - Lukas 19:41-42

Prof. Dr. A. Baars • Lukas 19:41-42 • lees meer

Prof. Dr. A. Baars - Openbaring 7:15-17

Prof. Dr. A. Baars • Openbaringen 7:15-17 • lees meer

Prof. Dr. A. Baars - Johannes 10:14-15

Prof. Dr. A. Baars • Johannes 10:14-15 • Heilig Avondmaal • lees meer